Master ve Veteran Futbol Liginde, Yeni Dönem Başlıyor

Türkiye’nin en büyük Veteranlar Ligi kuruldu

15 gün önce İzmir’de gerçekleşen ve 3 Federasyon yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda, Türkiye’de yeni bir oluşuma imza atarak Master ve Veteran Futbol Liglerinin tek çatı altında toplanması adına Konfederasyon görüşmeleri yapılmıştı.

 

Prensip karalarında hem fikir olan federasyon yöneticileri, birleşmeyi gerçekleştirecek detayları, müsabaka ve disiplin talimatlarını görüşmek ve yol haritasını belirlemek için İstanbul ve Rize’de de birer toplantı yapılmasına karar vermişlerdi.

27-28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’a gelen Ege ve Karadeniz bölge Federasyon temsilcilerini misafir eden Elit Master Lig yönetim kurulu başkanımız Erkan Soyyiğit ve yönetim kurulu üyelerimiz Cem Persek, Ergun Bostan, Oktay Ertuğrul, Ufuk Gersman ve Karadeniz bölgesinden katılan Şeref Yerebakan 2 günlük çalıştay toplantılarını tamamladılar.

Toplantıya katılan, Ege Veteranlar Federasyon temsilcileri; İsmail ALBAYRAK (Ege Veteranlar Birliği Federasyonu Başkanı), Uğur EREN (Ege Veteranlar Birliği Başkan Yardımcısı). Karadeniz Bölgesi temsilcileri; Ali Osman ÇINAR (Masterler Futbol Birliği Federasyonu Başkanı), Mustafa BİBER (Masterler Futbol Birliği Federasyonu Yöneticisi), Ahmet Topal (Masterler Futbol Birliği Federasyonu Yöneticisi) ile birlikteikinci gün katılan Sarıyer Dragon Masterler yöneticisi Alper Alkoç ve Bostancı Veteranlar kaptanı Halit Bulut yer aldılar.

Özellikle Müsabaka talimatları üzerine yoğunlaşılan toplantıda, 2010 yılına kadar müsabaka talimatları bölgesel bazda yürütülerek, sonrasında tüm maddelerinde hem fikir olunan ortak müsabaka talimatının kullanılmasına ve Antalya’da yapılacak Şampiyonada ise ortak Şampiyona Talimatının esas alınmasına karar verildi.

2018-2019 sezonunda 3 Federasyona bağlı Marmara, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan yaklaşık 100 takım ULUSAL VETERANLAR FUTBOL LİGİ çatısı altında mücadele edecek. Ve bu bölgelerde dereceye giren takımlar Antalya’da yapılacak Türkiye Şampiyonasında bir araya gelecekler.

Uzun ve yorucu bir çalışmanın içinde olan federasyon temsilcileri, Master ve Veteran futbol camiasını bir araya getirecek oluşum için çalışmalarına 11-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında Rize’de yapılacak toplantı ile devam edecekler.

Yorum Yazabilirsiniz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.