ATAKAN BERK

 

Trabzon ili Sürmene İlçesi Küçükdere Mahallesinde  08/08/1979 yılında Dünyaya gelen Atakan BERK, ilk ve orta öğrenimini Köy ilk öğretim ve orta okulunda bitirdi. Liseyi Trabzon Ticaret Meslek Lisesinde okuduktan sonra Yüksek okul eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Meslek Yüksek Okulunda tamamladı daha sonra dikey geçişle Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi.

Trabzon Köy hizmetlerinde amatör futbol ile spor hayatına başlayan Atakan BERK daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu Trabzon İl Futbol Hakemliği yaptı, bir dönem futbol gözlemciliği hakkı kazansa da işleri nedeni ile hiç görev almadı.

Sosyal anlamda oldukça aktif olan Atakan BERK, spor camiasının yanında çeşitli dernek ve siyasi oluşumlarda da aktif görevler üstlendi.

  • Sürmene Bıçak ve Bıçak Ustaları Yaşatma Derneği Başkan yardımcılığı,
  • Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği üyeliği,
  • Bir dönem Sürmene Spor Kulüp Yönetim Kurulu üyeliği,
  • Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreterliği
  • Sürmene Ak Parti İlçe Teşkilatında iki dönem boyunca Ar-Ge den sorumlu başkan yardımcılığı ve Tanıtım Medyadan Sorumlu Başkan yardımcılığı görevini yürüttükten sonra şuanda Belediye Meclis üyeliği görevini yürütüyor.

Evli olan Atakan BERK, Çınar ve Cihangir isminde iki evladı olan Atakan BERK 9 yıldır Sürmene’de bıçak imalat ve satışı ile ilgileniyor.

2018-2019 yılında Sürmene 15 Temmuz Diriliş Masterler takımı ile Elit Master Lig ailesine katılan Atakan BERK, gösterdiği yapıcı, saygılı ve çalışkan tutumu ile Elit Master Lig yönetiminin takdirini kazanarak Yönetim Kurulu Üyeliğine uygun görülmüştür.